nedelja, marec 01, 2009

Party Time & Sirov Fondue

Sirov fondue je čudovita zadevca... Ponavadi, ko povabiš nekoga na večerjo, cel dan preživiš v kuhinji in se sekiraš, če bo pravočasno skuhano, pa da ne bo zažgano, pa kaj če kdo zamudi, kako pa pol, bo mrzlo... pa a bi se sploh začel jest predno niso vsi...



Pri Fondue-ju pa pripraviš kakšno zelenjavico (paprika, češnjev paradižnik, baby koruza, olive, korenček), lahko tudi sadje (hruške, jabolka, jagode...), kruhek (odlične so francoske štručke, ker so kompaktne in imajo veliko skorje in pri tem manj možnosti, da ti pade dol, medtem ko ti veslaš po sirčku)... meso (pri meni so se zelo dobr izkazal taquitosi in mini pohančki, lahko pa tud kak pečen pršut, zašinek...), pa razne omakce po okusu so tud fajn... da pa ne kompliciraš s sirom, majo pa super pripravljenega že v E.Leclerc-u, tko da ga samo streseš v posodo in segreješ... Da pa ne ostane samo prihrani, je po mnenju poznavalcev vin, primerno vino za zraven Dišeči Traminec ali Renski Rizling... namreč, dobro hrano je treba tud mal poplaknt...


Je fino mal čvekat in namakat polne vilčke v sir...


Večera pa nismo zaključili še s čokoladnim fonude-jem, temveč s slastno tortico... ja, sm mela rojstni dan...


-V-


Ni komentarjev: