torek, junij 12, 2007

Velika planina

Joooj, men tile planinski izleti v zadnjem času, resnično niso naklonjeni... Zakaj? Vedno imamo prejšnji dan piknik, ki se zavleče pozno v noč, no ja al pa če odkrito povem, kar do zjutraj. Tokrat, se me je mami mal usmilila in se je odločla za eno lahko turco... no ja tud ta ni bla tok nedolžna, res da ni bila strma je bila pa dolga... ampak tudi če si "prekurjen" te svež zrak poživi in najdeš moči za tudi malo daljše sprehode...

Velika planina - eden najlepših krajev pod soncem. Kjer se sonce poigrava z gorskimi vrhovi, kjer lahko občutite ostrino svežega zraka.
Velika planina je obsežna in razgibana kraška planota v Kamniško-Savinjskih Alpah. V višinskem pasu od 1300 m do 1600 m je nastalo eno najstarejših in največjih pašnih območij slovenskega alpskega sveta, ki ga sestavljajo pastirska selišča Velika planina, Mala planina, Gojška planina, planina Kisovec, planina Konjščica in planina Dol.


Tako kot v Indiji, je tudi na Veliki planin KRAVA sveta žival...




Tale pa je bila menda, včasih naša...



Kam pa zdej???


Ko grejo frajle na kislo mleko...


Tole ni na Kamenjaku...



Ku kuc...


-V-

1 komentar:

Anonimni pravi ...

Ojla!

No sti bla že zečo blizu našim lepim koncom. Upam, da bo vas bo zaneslo tudi v naš konec kaj v hribe. Naši hribi vabijo, jih je toliko okoli men, da še jaz nisem vseh raziskala.

Bodi lepo!

LP,Metka