ponedeljek, oktober 15, 2007

Galetovec 1265m

Tudi če seboj v hrib vzameš zemljevid, pa Garmina, pa štiri vodnike je možnost, da se izgubiš... Če so vodniki prvič, vedo toliko kot ti, če maš Garmina ne gledaš pod noge ampak Garmina in si pri tem brez težav zlomiš nogo in če ne gledaš na Garmina ampak pod noge se preprosto izgubiš... namreč pot na Galetovec je izredno slabo markirana.

Obsežna gozdnata planota Pokljuka se na vzhodu in jugovzhodu zaključuje z grebenom, katerega najvišji vrh je neizraziti, a razgledni Galetovec. Z doline nanj opozori, kar 500 m visoka prepadna stena. Odsekan osončen vzhodni del grebena nad Bohinjsko Belo zaradi kvalitetne skale že od nekdaj privlači športne plezalce, dalje proti Bohinju pa sicer še vedno prepaden jugovzhodni zaključek Pokljuke porašča gozd. Po grebenu poteka tudi del vzhodne meje Triglavskega narodnega parka.

Slap Iglca


Lestev, ki te popelje nad slap...

Partizanski spomenik, pred katerim smo skoraj primerno postrojeni...


Jupiii vrh... pa očitno sm bla še polna energije...


-V-



2 komentarja:

Izgubljena pravi ...

Ojla!

Zgleda, da pot ni bila zalo naporna...saj ižarevaš od energije...

Glede ne dobro označenih poti, pa poznam tudi jaz enih kup lokaciji, k se lahko š domačim, ko dobro pozna zgubi...seveda v naše konce prite...HA,HA..

LP,Metka

rousica pravi ...

Pa se spomni gostilničarja, ki se je nemalo začudil, ko smo mu rekli, da smo vsi plezali po lestvi!!!Kdor je dober, je dober! Še veliko iskanja po prelepi slovenski pokrajini. Lp Marjeta