torek, marec 30, 2010

Creme Brulee

CREME BRULE:

- 2,5 dcl sladke smetane

- 40 g sladkorja

- Vanilijev strok (razpoloviš in izpraskaš semena)

- 3 rumenjake

Smetano malo pokuhaš, ne sme vreti. Potem malo ohladiš, dodaš tri rumenjake. Pečico segreješ na 125 stopinj. Zmes vliješ v posodice in jih daš v večji pekač, v katerega naliješ vodo (sega naj do 2/3 skodelice), daš v pečico in pečeš 25 – 30 min – NE SME BIT TRDO. Vzameš ven in ohladiš, ter postaviš v hladilnik do naslednjega dne. Tik preden postrežeš, vzameš iz hladilnika in karameliziraš.


...vanilijev strok...


...smetana z vanilijevimi semeni...



...looks nice and taste good...


-V-

1 komentar:

Anonimni pravi ...

sounds so french...it must be good :)