Se zapelješ do polja... odpreš prtljažnik... pogledaš levo in desno, da ni kje kakega kmeta... skočiš v koruzo... hitro narabutaš... in se odpelješ... doma zakuriš roštilj daš gor koruzo počakaš da se speče in poješ... njam...
Glavna jed... Quesadillas s sirom, sticky fingers z barbecue sauce...
Ja tud tortilje smo sami naredil in sicer:
- 300 g bele moke
- 2 žlički pecilnega praška
- 1 žlička soli
- 2 žlički olivnega olja
- 2,5 mlačnega mleka
Vse skupaj spet vržeš v multipraktik... dodaš toliko moke da testo ni pocasto, ga vzameš ven in pustiš 15 min... potem ga narežeš na 8 enakih delov, narediš kroglice in pustiš še 15 minut... nato kroglice zvaljaš v palačinke, lahko jih malo naoljiš, da se lepše razpotegnejo... se potrudiš še malo z rokami in spečeš v ponvi brez olja... na vsaki stran po pol minutke...
Barbecue sauce...
- 60 ml Worcestershire omake
- 60 ml sojine omake
- 1 čajna žlička "allspice" (kar lahko nadomestiš z cimetom, klinčki in muškatnim oreščkom)
- 1 čajna žlička čilija
- 1 čajna žlička bazilike
- 1 čajna žlička origana
- 1 čajna žlička sveže naribanega ingverja
- 1 čajna žlička črnega popra
- 2 čajni žlički gorčice
- 50 g masla
- 100 ml limoninega soka
- 125 ml rjavega sladkorja
- 125 ml ketchup-a
- 2 žlici ananasovega soka
Tole vse skupaj zmiksaš... lahko tudi s paličnim mešalnikom... nato pa zliješ v posodo...
In dodaš:
- 400 ml pasiranega paradižnika
In kuhaš dve uri na zmernem ognju...
Glavna jed... Quesadillas s sirom, sticky fingers z barbecue sauce...
Ja tud tortilje smo sami naredil in sicer:
- 300 g bele moke
- 2 žlički pecilnega praška
- 1 žlička soli
- 2 žlički olivnega olja
- 2,5 mlačnega mleka
Vse skupaj spet vržeš v multipraktik... dodaš toliko moke da testo ni pocasto, ga vzameš ven in pustiš 15 min... potem ga narežeš na 8 enakih delov, narediš kroglice in pustiš še 15 minut... nato kroglice zvaljaš v palačinke, lahko jih malo naoljiš, da se lepše razpotegnejo... se potrudiš še malo z rokami in spečeš v ponvi brez olja... na vsaki stran po pol minutke...
Barbecue sauce...
- 60 ml Worcestershire omake
- 60 ml sojine omake
- 1 čajna žlička "allspice" (kar lahko nadomestiš z cimetom, klinčki in muškatnim oreščkom)
- 1 čajna žlička čilija
- 1 čajna žlička bazilike
- 1 čajna žlička origana
- 1 čajna žlička sveže naribanega ingverja
- 1 čajna žlička črnega popra
- 2 čajni žlički gorčice
- 50 g masla
- 100 ml limoninega soka
- 125 ml rjavega sladkorja
- 125 ml ketchup-a
- 2 žlici ananasovega soka
Tole vse skupaj zmiksaš... lahko tudi s paličnim mešalnikom... nato pa zliješ v posodo...
In dodaš:
- 400 ml pasiranega paradižnika
In kuhaš dve uri na zmernem ognju...
Barva se po dveh urah spremeni v skoraj črno in zadeva je tudi zelo gosta...
Sticky fingers - piščanec v pivskem testu
- 4 dcl piva
- 2 jajci
- žlička soli
- žlička sladkorja
- 300 g bele moke
Masa izgleda tako kot za palačinke... malenkost bolj gosta mora biti... piščanca pa narežeš na trakce ga na močiš v maso in položiš v vroče olje...
- 4 dcl piva
- 2 jajci
- žlička soli
- žlička sladkorja
- 300 g bele moke
Masa izgleda tako kot za palačinke... malenkost bolj gosta mora biti... piščanca pa narežeš na trakce ga na močiš v maso in položiš v vroče olje...
3 komentarji:
tole je pa ze konkurenca cespovem-njoku :-)
tale Sticky fingers bi lahk v službi nardila...celo jst bi ga jedu :-)
o FUJ!!!!!!!!!!!
Objavite komentar