Sm bla sama doma... no ne čist sama... mami pa oči sta šla na Triglav... men je blo pa mal dolgčas pa sm se spravla prelistat mojo najljubšo knjigo z naslovom ZLATA KNJIGA - Čokolada... v njej je poleg vse zgodovine o čokoladi še miljaužnt receptov v zvezi s čokolado... ja kuharska knjiga je... in jest sm prvič v življenju spekla piškote...
In ker me brat vedno okrega, zakaj ne dam nikol nobenga recepta na blog... (mogoče da ne bi zasenčla njegovga :-) Češpov njok) bom zdej še to naredila... ne smem pozabt napisat, da je moj brat moja kuharska wikipedija...
Sestavine:
- 150 g bele moke
- 75 g koruzne moke
- ščepec soli
- 180 g masla
- 50 g sladkorja v prahu
- 1 vanilijev sladkor
- 60 g jedilne čokolade
Vse skupi vržeš v multipraktik... na pekač položiš peki papir... z žličko nanj narediš kupčke iz mase in v pečici na 180 °C pečeš 15 minut... počakaš da se ohladi... med tem stališ čokolado... daš v vrečko, ki ji mini vogal odrežež in poljubno stiskaš po piškotkih...
Sao bi zaključu z: počakaš da se vse skupaj ohladi oziroma tako dolgo, kolikor ti uspe se upirati takšni skušnjavi...
-V-
In ker me brat vedno okrega, zakaj ne dam nikol nobenga recepta na blog... (mogoče da ne bi zasenčla njegovga :-) Češpov njok) bom zdej še to naredila... ne smem pozabt napisat, da je moj brat moja kuharska wikipedija...
Sestavine:
- 150 g bele moke
- 75 g koruzne moke
- ščepec soli
- 180 g masla
- 50 g sladkorja v prahu
- 1 vanilijev sladkor
- 60 g jedilne čokolade
Vse skupi vržeš v multipraktik... na pekač položiš peki papir... z žličko nanj narediš kupčke iz mase in v pečici na 180 °C pečeš 15 minut... počakaš da se ohladi... med tem stališ čokolado... daš v vrečko, ki ji mini vogal odrežež in poljubno stiskaš po piškotkih...
Sao bi zaključu z: počakaš da se vse skupaj ohladi oziroma tako dolgo, kolikor ti uspe se upirati takšni skušnjavi...
-V-
1 komentar:
Ful so bli dobri. Andraž se je basal z njimi kot da je zadnjič.
Ene parkrat sem že pekel piškote in me je malo zmotila slanost piškotov, ki se je pojavljala točkovno, kot da se zrnca soli niso raztopila in enakomerno razporedila po piškotu, ampak so ostala v kristalih in te kristale pol fašeš na jezik. Sej efekt je po svoje zanimiv.
Tko da mrbit bi blo za probat z v vodi raztopljeno soljo. Par kaplc tople vode, sol, raztopit do konca in potem po receptu.
Lahko pa da je sol v maslu, čeprav mislim, da so vsa masla na našem trgu nesoljena. Ali pač?
Še recepte objavlat! Nujno!
Objavite komentar